Skip to eusi

Pangubaran bumi pikeun nyeri huntu: Kami nyarankeun anu pangsaéna!

Waktu maca: 3 menit

Salah sahiji nyeri anu paling teu kaampeuh nyaéta nyeri huntu. Nalika anjeunna nembongan, sakumna dunya ngaleungit sareng saolah-olah ukur nyeri anu aya. manehna nyokot off dirina concentração sareng katengtreman anjeun dina cara anu nyeri pisan. Nalika ieu kajantenan, idéal nyaéta milarian dokter gigi pikeun ngadeteksi dimana masalahna asalna sareng tiasa ngubaran akar nyeri. Tapi dina kasus urgent, dimana bade ka dokter teu bisa langsung, aya loba home remedies pikeun nyeri huntu. Pangobatan ieu ngabantosan ngaleungitkeun kasangsaraan dental anjeun.

Naon sababna nyeri huntu?

Sababaraha sabab anu paling sering nyeri huntu nyaéta:

  • Inféksi;
  • Akar huntu kakeunaan;
  • Huntu retak;
  • Caries;
  • Masalah karét;
  • Masalah rahang.

Pangubaran Bumi Top pikeun Nyeri huntu

Seueur ubar bumi pikeun nyeri huntu aya dina tuangeun anu urang gaduh di bumi. Sababaraha tuang ngabantosan nyeri huntu anu épéktip sareng sacara alami.

cabé sareng uyah

Ubar anu nyeri huntu anu hébat anu gampang disiapkeun nyaéta ditambahan cabé sareng uyah. Anjeun kedah nyampur jumlah cabé sareng uyah anu sami sareng sababaraha tetes cai sareng aduk dugi ka janten némpelkeun. Teras kantun oleskeun témpél kana huntu anu kaéra sareng angkat sababaraha menit. Campuran ieu dituduhkeun nalika waos peka pisan, sabab bahanna ngagaduhan zat baktéri, anti radang sareng analgesik.

MACA >>>  Pangubaran anu Ngeunah: Tingali Anu Hadé sareng Anu Épéktip!

És batu

És mangrupikeun panyerep nyeri anu hébat dina seueur kasus. Candak és batu sareng bungkus kana anduk piring. Cekelan pipi anu caket pisan kana waos anu nyeri sakedik sababaraha menit. Ngulang sababaraha kali beurang.

Bawang bodas

Tumbukkeun hiji cengkéh bawang bodas nganggo uyah hideung atanapi uyah méja dugi ka janten campuran sapertos témpél sareng diterapkeun kana céngék anu nyeri. Upami anjeun resep sareng nyeri ngamungkinkeun, mamah hiji atanapi dua huntu. Bawang bodas ngagaduhan antibiotik sareng sababaraha pasipatan ubar anu ngabantosan nyeri.

Bonténg

Kanggo nyeri huntu anu samar, tuang bonténg sakedik. Buah seger ngabantuan nyegerkeun daérah nyeri, ngabantosan ngirangan ngarareunah.

cengkéh

Candak dua cengkéh sareng giling. Campur jeung saeutik minyak zaitun sarta nempatkeun eta dina huntu. Ieu ubar home pikeun nyeri huntu boga anti radang, antibakteri, antioksidan sarta sipat ubar keur ngabius nu mantuan salian relief nyeri, pikeun merangan inféksi.

Bawang

Anjeun tiasa nyapek sapotong bawang atah, atanapi upami anjeun ngaraos parah pisan, tempatkeun langsung di daérah anu nyeri sakedik sababaraha menit. Bawang ngagaduhan sipat antiséptik sareng antimikrobial anu dianggo ku maéhan kuman anu tiasa nyababkeun inféksi.

daun héjo

Kunyit daun héjo salami 5 menit dua kali sapoé. Ubar bumi ieu nyeri huntu ngandung asam tannic, catequinha sareng kembang anu ngabantosan nguatkeun kaséhatan gigi anjeun.

cai panas sareng uyah

Pasang satengah sendok uyah dina sagelas cai panas sareng bilas sungut anjeun. Campuran ieu ngabantosan ngirangan bengkak, peradangan sareng ngalawan baktéri anu nyababkeun inféksi.

MACA >>>  Morbid Obesity: Milarian sabab-musababna sareng langkung ngartos masalahna!

daun jambu batu

Daun jambu, sapertos daun héjo héjo, kedah di mamah. Kunyah hiji atanapi dua daun dugi ka nyeri dina waos anu kaéra dileungitkeun. Ubar ieu jalan ku gaduh anti-radang, analgesic jeung sipat antimikroba.

Vanili

Dip a cotton swab dina ekstrak vanili jeung dilarapkeun ka huntu. kalawan pangaruh nenangkeun, ekstrak vanili mantuan pikeun nenangkeun nyeri huntu jeung nawarkeun relief pisan gancang.

Sodium bikarbonat

Larapkeun baking soda dicampur cai kana waos anu nyeri dugi ka nyeri nyeri. Bikarbonat ngabantosan ningkatkeun sagala rupa panyakit sareng nyeri huntu mangrupikeun salah sahijina.

Teh Macela sareng propolis

Tempatkeun 2 séndok daun macela garing dina wajan kalayan 1 liter cai. Kulub sakitar sakitar 5 menit ti waktos ngagolak. Tutup pan sareng antosan cai janten haneut. Galur tèh sareng tambihan 30 tetes ekstrak propolis, gaul rata. Bilas campuran sababaraha kali sapoé dugi nyeri huntu ngaleungitkeun. Obat ubar nyeri huntu ieu ngagaduhan sipat anti radang, analgesik sareng antiseptik.

Kanggo inpormasi lengkep, tingali video ieu:

Naha anjeun resep ubar bumi pikeun nyeri huntu? Béjakeun ka kami di dieu di koméntar!

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: