Skip to eusi

Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan bédana antara nutrisi fungsional sareng olahraga sateuacan angkat ka ahli gizi

ahli gizi pikeun meunangkeun massa otot
Waktu maca: 6 menit

Ahli gizi mangrupikeun profésional anu penting pisan di dunya ayeuna urang hirup, dimana urang terus-terusan ngagaduhan masalah anu timbul tina diet anu goréng.

Sadayana jalma tiasa nyandak kauntungan tina konsultasi sareng ahli gizi, naha alesan éstétis, aya hubunganana sareng kaleuwihan beurat, atanapi kusabab alesan kaséhatan.

Janten, tujuan utama tulisan ieu nyaéta pikeun nunjukkeun anjeun bédana antara nutrisi fungsional sareng olahraga sateuacan anjeun angkat ka kantor ahli gizi.

Hoyong terang sadayana ngeunaan éta? Ku kituna hayu urang balik!

Naon Nutrisi Fungsional?

loba nu nanya naon gizi fungsional Nutrisi fungsional mangrupikeun jinis pendekatan dina widang gizi anu tujuan utama nyaéta pikeun ngamajukeun tindak lanjut individu sareng pasien.

Jenis pendekatan gizi ieu nganggap aspék fisik sareng lingkungan pasien, sapertos kabiasaan, prakték, rutinitas, kaséhatan méntal sareng padamelan.

Sadaya interaksi anu lumangsung antara individu sareng sadaya sistem ieu salawasna dianalisis supados tiasa ngaidentipikasi tuangeun anu pangsaéna pikeun dikonsumsi ku pasien.

Tujuan utama gizi fungsional, teras, nyaéta pikeun ngamajukeun karaharjaan méntal sareng fisik pasien anu langkung ageung ngaliwatan kabiasaan tuang anu séhat anu ngamajukeun kualitas kahirupan anu langkung ageung.

Naon gizi olahraga?

loba nu nanya naon gizi olahraga Nutrisi olahraga ngarujuk kana pendekatan gizi anu dianggo sareng tuangeun anu ditujukeun pikeun ngalaksanakeun kagiatan fisik sareng olahraga, boh pikeun atlit profésional atanapi amatir ogé ku praktisi latihan rutin.

Profésional ieu bakal ngagunakeun sadaya pangaweruh ngeunaan gizi, fisiologi sareng biokimia pikeun nerapkeunana ka praktisi kagiatan fisik kalayan tujuan ieu:

  • ningkatkeun kinerja
  • ngamajukeun kaséhatan hadé
  • Bantuan dina recovery sanggeus latihan
ahli gizi pikeun meunangkeun massa otot
ahli gizi meunang massa otot

Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun massa otot

jalma nu hayang mangtaun massa otot aranjeunna teu salawasna bisa ngahontal cita maranéhanana sorangan, sanajan maranéhna latihan loba latihan jeung dahar naon maranéhna pikir idéal. Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun massa otot.

MACA >>>  Diét Carb Low: Kaleungitan beurat dina waktos rékor kalayan diet ieu!

Ahli gizi bakal netepkeun kabutuhan unggal pasien sareng nunjukkeun rencana tuangeun anu pangsaéna supados anjeunna tiasa ngahontal tujuanana, sapertos resep langkung seueur tuangeun protéin sareng suplemén beunghar protéin.

ahli gizi anu fokus kana leungitna beurat
ahli gizi kalawan sorotan em emaciation

Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun leungit beurat

Saha nu hayang leungit beurat teu salawasna bisa ngahontal cita maranéhanana nyalira, lolobana alatan maranéhna teu nyaho persis naon bisa atawa teu bisa meakeun. Kumaha ahli gizi tiasa ngabantosan anjeun leungit beurat.

Janten, ahli gizi tiasa, tina konsultasi anu lengkep sareng pasien, ngartos naon anu kedah dilakukeun dina rencana tuangeun supados anjeunna tiasa. leungit beurat.

Dina sababaraha kasus, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngagunakeun suplemén husus, kayaning thermogenics jeung suppressants napsu, Pikeun mempermudah leungitna beurat, salian promosi a atikan gizi dina kahirupan pasien.

Dimana kuring tiasa mendakan ahli gizi anu nyumponan perjanjian?

Salah sahiji cara anu seueur jalma mendakan pikeun janjian sareng ahli gizi nyaéta ngalangkungan asuransi médis anu aranjeunna gaduh, Dimana mendakan ahli gizi anu nyumponan perjanjian salami eta ngawengku husus éta.

Milarian ahli gizi dina situs wéb perjanjian éta sorangan sareng ogé dina Doctoralia, salah sahiji situs wéb panggedéna pikeun profésional kaséhatan di nagara éta, mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun milarian profésional anu saé pikeun ngahontal tujuan anjeun.

Naha ahli gizi tiasa hadir online?

Leres, ahli gizi ayeuna tiasa nyayogikeun perawatan online sareng anu pangsaéna nyaéta aya sababaraha alat digital supados ieu tiasa dilakukeun. ahli gizi tiasa hadir online.

Anu utama nyaéta sauran pidéo, anu tiasa dilakukeun ku telepon sélulér sareng komputer, dimana ngalangkungan kontak langsung dua sisi tiasa ngobrol sareng profésional tiasa ngartos sadayana anu diperyogikeun.

Salaku tambahan, anu ahli gizi kalayan layanan online Anjeun ogé tiasa nganggo alat sanés pikeun perawatan online anu saé, sapertos rékaman médis éléktronik, sababaraha saluran pikeun komunikasi online, sapertos Whatsapp, sareng aplikasi ngawaskeun pasien.

Ahli Gizi kalayan layanan online (Larissa Scharf Nutritionist)

Larissa Scharf mangrupikeun ahli gizi sareng psikoanalis khusus dina aromaterapi sareng gelar pascasarjana dina nutrisi klinis, olahraga sareng phytotherapy anu damel sacara pribadi sareng online.

Pikeun anu hoyong perawatan gizi anu ngamajukeun kaséhatan anu langkung ageung, naha dina gain beurat atanapi langsing, profésional ieu mangrupikeun indikasi anu pangsaéna, bahkan upami anjeun milarian konsultasi jarak jauh.

ahli gizi olahraga unimed

Upami anjeun pasien Unimed, anjeun tiasa kalayan gampang mendakan ahli gizi olahraga anu aya hubunganana sareng perusahaan salaku ahli gizi olahraga unimed.

Perusahaan ieu ngagaduhan perjanjian sareng profésional anu saé di daérah ieu, ku kituna bakal ngagampangkeun anjeun pikeun ngahontal tujuan anjeun kalayan bantosan anu leres ti spesialis di daérah éta.

MACA >>>  Téa waru: Mangpaat sareng cara ngagunakeunana

Ahli gizi naon anu tiasa resep sareng resep?

Déwan Gizi Féderal nyayogikeun daptar sadaya jinis suplemén diet anu tiasa diresepkeun ku profésional gizi pikeun pasienna.

Suplemén ieu tiasa dumasar kana zat anu béda, ahli gizi naon anu tiasa resep sareng resep:

  • Nutrisi
  • zat bioaktif   
  • Énzim
  • Prebiotics jeung Probiotics
  • Produk lebah sapertos madu, propolis, royal jelly sareng sari
  • pangan anyar jeung bahan anyar jeung nu lianna otorisasi ku Anvisa pikeun commercialization, terasing atawa digabungkeun
  • Ubar-obat over-the-counter dumasar kana vitamin, mineral, asam amino sareng protéin, terasing atanapi digabungkeun saling

Nalika milarian ahli gizi?

Kanyataanna Nalika milarian ahli gizi Aya seueur alesan kunaon batur kedah milarian ahli gizi, mimitian ti masalah estetika dugi ka masalah kaséhatan.

Janten, janten langkung jelas iraha waktosna milarian ahli gizi, dina topik salajengna urang bakal nunjukkeun kaayaan anu béda-béda anu dituduhkeun.

Difokuskeun kana leungitna beurat

Jalma anu hoyong leungit beurat kedah milarian ahli gizi nalika aranjeunna ngartos yén aranjeunna peryogi bantosan pikeun ngirangan beurat ku cara anu nyata sareng éfisién.

Fokus utama profésional, langkung ti nyiptakeun rencana tuangeun anu nyukupan, nyaéta ngabantosan pasien ngalaksanakeun pendidikan ulang tuangeun anu bakal ngarobih hirupna dina jangka panjang.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi leungitna beurat

Fokus dina gaining massa sarta gaining beurat

O gain massa otot jeung leungitna beurat bisa jadi pajeulit sakumaha leungitna beurat. gajih awak, janten gaduh bantosan ahli nutrisi penting pisan.

Perlu gaduh profésional anu nyarioskeun ka anjeun naon anu anjeun peryogikeun leres-leres saluyu sareng kabutuhan sareng tujuan anjeun.

Konsultasi sareng ahli gizi bakal ngamungkinkeun profésional pikeun nunjukkeun ka anjeun naon tuangeun anu anjeun kedah tuang sareng jumlah anu leres-leres ngahontal tujuan anjeun, kalebet resep suplemén.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi museurkeun kana gain massa

Fokus kana diabetes jinis 1 sareng 2

Jalma anu ngagaduhan diabetes jinis 1 atanapi 2 tiasa nyandak kauntungan tina bantosan ahli gizi.

Anjeunna mangrupikeun anu bakal ngembangkeun rencana tuangeun anu museurkeun kana kontrol glukosa getih sareng nyegah diabetes janten decompensated, anu tiasa gaduh akibat kaséhatan anu serius.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi fokus kana diabetes tipe 1 sareng 2

Fokus ka ibu hamil

Awéwé hamil peryogi perhatian khusus anu aya hubunganana sareng tuangeun sareng éta sababna bantosan ahli gizi dina tahap kahirupan ieu penting.

Barina ogé, wanoja hamil bakal nyadiakeun teu ngan gizi manehna perlu, tapi ogé orok na, nu keur ngembangkeun.

MACA >>>  Resep Protein Whey: Diajar 6 resep anu lezat sareng praktis di dieu!

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi museurkeun kana ibu hamil

Difokuskeun ka senior

Lansia ogé peryogi perawatan khusus sareng tuangeun sareng éta ahli gizi anu tiasa ngabantosan pisan, ngembangkeun rencana diet saluyu sareng kabutuhan pasien.

Pangrojong ieu bakal ngahindarkeun résiko masalah sapertos vitamin D, beusi atawa kalsium, nu bisa ngahasilkeun isu ngabahayakeun pikeun kaséhatan manula.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi pikeun manula

Pikeun ahli gizi gim / olahraga

Praktisi kagiatan fisik ngan ukur tiasa nyandak kauntungan tina bantosan ahli gizi olahraga.

Profésional ieu bakal nunjukkeun naon anu paling diperyogikeun ku pasien pikeun ningkatkeun kamampuan fisikna sareng ngahontal tujuan kaséhatanna. gain massa recovery otot jeung sanggeus latihan.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi gim sareng ahli gizi olahraga

Difokuskeun recovery rumah sakit

Ahli gizi mangrupikeun profésional kaséhatan anu ngagaduhan peran penting pikeun pasien dirawat di rumah sakit, ngamungkinkeun aranjeunna pulih pinuh.

Rencana tuangeun anu saé ngamungkinkeun pasién sok dihidrasi, nyageurkeun langkung gancang sareng discharged dina waktos anu langkung sakedik, salami aranjeunna séhat.

Kami nyarankeun Dr. Larissa Scharf pikeun ahli gizi kalayan fokus kana pamulihan rumah sakit

Kumaha jalan ka ahli gizi?

 loba nu nanya Kumaha jalan ka ahli gizi? Nalika aya anu ningali ahli gizi, léngkah anu munggaran nyaéta wawancara antara profésional sareng pasien, supados ngartos kasusna dina hubungan kabiasaan sareng larangan diet, ogé riwayat kaséhatanna.

Léngkah kadua nyaéta ujian fisik dimana ahli gizi bakal nyandak pangukuran antropometri pasien pikeun ngartos kaayaanana, aya hubunganana sareng obesitas, kaleuwihan beurat sareng tujuan anu badé dihontal.

Saatos éta, ahli gizi bakal nyuhunkeun tés getih laboratorium pikeun tiasa ngawas évolusi pasien dina sababaraha indikator, kalayan tingkat glukosa sareng koléstérol dina getih.

Tungtungna, anjeunna bakal nganteurkeun rencana tuangeun individu dumasar kana kabutuhan pasien sareng tujuan anu anjeunna gaduh.

kacindekan

Sakumaha anu anjeun tingali, ahli gizi beuki dikenal sareng langkung seueur jalma milarian terang profésional ieu sareng bidang kaahlianana.

Dina téks ieu, anjeun kedah terang naon nutrisi fungsional sareng olahraga, kitu ogé kumaha profésional di daérah ieu damel.

Naha anjeun resep tulisan dinten ieu ngeunaan Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan bédana antara nutrisi fungsional sareng olahraga sateuacan angkat ka ahli gizi?

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: