Skip to eusi

Nangtukeun otot | Pelatihan sareng Suplemén

kumaha carana ngahontal harti otot
Waktu maca: 5 menit

A watesan otot bisa dihontal ngaliwatan sababaraha kabiasaan basajan pikeun dilarapkeun dina kahirupan sapopoe anjeun, nangtukeun otot ogé ngaliwatan hiji diet nyukupan, praktek latihan husus sarta pamakéan suplemén.

Tapi kumaha carana sangkan nangtukeun otot éféktif? Ti ayeuna, anjeun bakal terang sababaraha poin penting ngeunaan cara ngalaksanakeun ieu sareng ngahontal hasil anu dipikahoyong.

Kadieu!

latihan harti otot jeung suplemén
latihan harti otot jeung suplemén

Kumaha carana ngahontal harti otot

Sakumaha ceuk, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngahontal nu dipikahoyong watesan otot ngaliwatan sababaraha kabiasaan, kayaning diet beunghar protéin atawa anabolik pangan.

Latihan sapopoé latihan fisik ogé cara anu hadé pikeun ngahontal Ngawangun Otot Gancang harti alus otot, babarengan jeung pamakéan suplemén dahareun.

Putting sadayana ieu kana prakték babarengan, hasilna bakal kahontal leuwih gancang sarta leuwih dijamin.

kumaha carana ngahontal harti otot
kumaha carana ngahontal harti otot

Jenis latihan anu dituduhkeun

Seueur latihan watesan otot bisa mantuan nambahan watesan otot, Tapi sok aya jalma anu jauh leuwih efisien sabab dianggo otot dina cara pisan husus.

Anu paling disarankeun nyaéta:

  • Push-up (ka luhur)
  • Hip angkat sareng abdominis lempeng (ka daérah beuteung)
  • Jongkok jero (pikeun handap)

runtuyan harti otot dina gim

Dina prakna, aya runtuyan latihan nu mawa hasil leuwih hadé. runtuyan pikeun harti otot sareng penting pikeun terang naon aranjeunna.

Set gym pangsaéna pikeun tujuan ieu nyaéta:

  • Susunan pangurangan rep (sareng gain beurat) sapertos "10-8-6" sareng beurat naék (10kg, 12kg, 14kg)
  • Susunan 4 sareng 8 atanapi 10 pangulangan
MACA >>>  Kumaha nyepetkeun métabolisme : Tips pikeun ngaduruk gajih

pilihan latihan séjén pikeun harti otot

Salian runtuyan ieu sarta tips latihan pikeun watesan otot, anu sanésna tiasa ngahasilkeun hasil anu saé nyaéta:

  • flexion lumbar
  • serong abs
  • Triceps Perancis sareng Dip
  • ngangkat keuneung

5 tips pikeun ngawangun otot gancang

5 tips anu bakal dipidangkeun di handap bakal nyieun bédana badag pikeun anjeun bisa nangtukeun otot awak anjeun leuwih gancang:

  • Salawasna meakeun pangan protéin
  • ngalatih teuas
  • Latihan lalaunan, ningkatkeun kontraksi otot
  • Laksanakeun latihan dugi ka ngahontal "gagal"
  • Ganti latihan rutin    

Definisi dahareun jeung otot

Pilarian pikeun pangbadagna watesan otot meryogikeun yén kabiasaan-kabiasaan anu tangtu dilaksanakeun dina hubungan konsumsi pangan toko suplement.

Dahar cara anu leres tiasa ngahasilkeun hasil anu luar biasa, sedengkeun kakurangan gizi anu saé tiasa mangaruhan definisi otot.

Ieu sababaraha tip penting dina hal ieu:

  • Salawasna meakeun lemak anu kualitasna alus, sapertos anu aya dina minyak zaitun, alpukat sareng kacang.
       
  • Hindarkeun tuangeun teuing karbohidrat sabab ngahasilkeun gajih
       
  • Salawasna milih katuangan anu beunghar protéin kualitas luhur sapertos     endog jeung dada tina hayam

Definisi alkohol jeung otot

Jalma anu hayang meunang a watesan otot kudu nyingkahan consuming alkohol, salaku zat ieu mangaruhan dina cara pisan négatip prosés sintésis protéin.

Ieu ngandung harti yén asam amino teu ngahiji saperti nu diharapkeun pikeun ngabentuk protéin, sahingga nyegah wangunan otot sakumaha dipikahoyongna.

Pangaruh négatif séjén tina alkohol nyaéta ngirangan tingkat alkohol téstostéron, hormon kalawan peran penting dina harti otot.

Suplemén harti otot
Suplemén harti otot

Suplemén sareng definisi otot

Pamakéan tina suplemén harti otot Hal ieu dituduhkeun pikeun maranéhanana anu hayang nangtukeun musculature nu leuwih gancang suplemén thermogenic tur kalawan katangtuan ngahontal tujuan.

salah sahiji suplemén Bahan utama pikeun tujuan ieu nyaéta creatine.

MACA >>>  Aktivitas anu ngaduruk langkung kalori

Creatine

Creatine nyaéta a suplemén pisan umum diantara praktisi aktivitas fisik pikeun jadi efisien dina harti otot.

Suplemén ieu ngabantosan narik sareng nahan cai dina otot, sahingga mangaruhan kanaékan volume sareng watesan otot.

diit

Kaasup creatine dina diet bakal ngabantosan pisan, sareng konsumsi pangan protéin, diet harti otot Langkung gancang.

Anjeun bakal aya bewara, lamun ngagunakeun suplement ieu, kumaha dina waktu anu singget otot anjeun bakal tumuwuh jeung nangtukeun saperti nu diharapkeun.

suplemén thermogenic

Naon anu kudu eureun dahar unggal poé nepi ka garing?

A mamang umum jalma anu keur néangan keur ngartikeun otot anu ditetepkeun Éta terang naon anu kedah didahar pikeun nyegah kaleuwihan beurat atanapi gajih, janten "garing".

Kabeneran nyaéta pikeun tumuwuh tanpa ngumpulkeun gajih awak, hal anu pangsaéna nyaéta ngahindarkeun konsumsi karbohidrat.

Kaleuwihan éta bakal ngaganggu kanaékan jaringan adiposa sareng anu bakal mangaruhan kana watesan otot.

Naon dahar pikeun nyepetkeun métabolisme

A diit ngajadikeun métabolisme gancangan sareng langkung gampang pikeun ngahontal definisi otot, sabab lemak awak kaduruk langkung gancang sareng henteu mangaruhan hasil anu dicandak dina awak.

Kadaharan anu paling ngabantosan nyepetkeun métabolisme nyaéta:

  • Résiko kafein sapertos kopi sareng green tea   
  • kayu manis
  • jahé
  • cabé beureum
  • Kadaharan lada sacara umum   
  • bubuk guarana

Predisposition biologis pikeun harti otot

The predisposition biologis teu ngaganggu kana watesan otot sareng éta sababna penting pikeun terang langkung seueur ngeunaan faktor ieu anu tiasa mangaruhan hasil anjeun.

Sacara umum, lalaki jeung awewe bisa boga harti otot sarupa, tapi lalaki condong ngahontal hasil tina prosés ieu leuwih gancang.

Henteu ngan ukur predisposisi biologis anu bakal ngaganggu awak anjeun, tapi ogé ngalaksanakeun latihan anu leres, sapertos aérobik, sareng kabiasaan tuang anu séhat anu ditujukeun pikeun definisi otot.

Pamakéan suplemén ogé mangrupikeun léngkah anu ageung pikeun nangtukeun otot, sanaos genetika anjeun henteu nguntungkeun.

MACA >>>  Fluoxetine: Diajar sadayana ngeunaan indikasi sareng efek samping tina ubar ieu

Dimana manggihan gizi anabolik dina dahareun

Jalma anu hayang ngahontal harti otot gede bisa manggihan gizi anabolik dina diet maranéhanana, utamana dina pangan nu leuwih picilakaeun dina protéin, nu ngandung loba asam amino.

Asam amino tanggung jawab pikeun ngabentuk protéin sareng, akibatna, otot, sareng definisi otot ogé kalebet konsumsina.

Ku alatan éta, anjeun tiasa milih katuangan sapertos endog, hayam sareng kécap, ogé suplemén sapertos albumin sareng protéin whey.

Nyababkeun Harti Otot - Kaayaan Anabolik?

Upami anjeun ngalaksanakeun kabiasaan anu leres, éta bakal langkung gampil pikeun ngahontal definisi otot anu ditunggu-tunggu, nyaéta kaayaan anabolik.

Sababaraha faktor anu langsung mangaruhan hasil anabolisme otot nyaéta:

  • Konsumsi katuangan anu beunghar protéin sareng rendah karbohidrat
  • Asupan suplemén targeting otot sapertos protéin whey sareng creatine
  • Latihan latihan anu ngabantosan ningkatkeun definisi otot

Sabaraha lami kanggo nangtukeun otot?

Seuseueurna jalma hoyong kéngingkeun hasil anu gancang, janten biasa ningali patarosan ngeunaan sabaraha lami waktos pikeun ngartikeun otot.

Sacara umum, anjeun bakal butuh 6 bulan, rata-rata, pikeun meunangkeun prakték pangalusna ditémbongkeun di dieu pikeun mawa hasil Kuring miharep pikeun ngartikeun otot awak anjeun.

kacindekan

Sakumaha katingal, latihan, diet sareng suplemén mangrupikeun faktor anu penting pikeun kamekaran sareng definisi otot awak.

Dina téks ieu, anjeun tiasa ngartos langkung seueur ngeunaan kumaha mungkin, kalayan disiplin sareng kabiasaan sapopoé, pikeun langkung gampang ngahontal tujuan utama anjeun pikeun netepkeun otot, janten mimitian nerapkeun naon anu dijelaskeun di dieu.

Naha anjeun resep tulisan dinten ieu ngeunaan latihan, diet sareng suplemén pikeun ngartikeun otot?

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: