Skip to eusi

Kumaha ngalakukeun diet detox

Kumaha ngalakukeun diet detox
Waktu maca: 5 menit

Upami anjeun hoyong kéngingkeun perbaikan umum sistim imun sareng di métabolisme tanpa méakkeun loba duit ieu salah sahiji metodeu pangalusna, diet detox diwangun ku nambahkeun hiji atawa dua porsi inuman, jus atawa tea ka poé anjeun pikeun mantuan awak ngaleungitkeun racun.

Naon Dupi Detox atanapi Detox Diet?

Éta diwangun ku konsumsi diet alami dumasar kana sayuran, buah sareng teas anu ningkatkeun fungsina ginjal, peujit jeung ati mantuan pikeun ngaleungitkeun racun akumulasi dina awak alatan konsumsi produk industrial beunghar uyah, gula, lemak, aditif jeung agén conversational.

Detoksifikasi ieu lumangsung sacara alami ku awak pikeun ngirangan akumulasi zat xenobiotik, nyaéta molekul asing pikeun awak tina polusi, aditif kimiawi, logam beracun, jsb, sareng sababaraha tuangeun gaduh kamampuan ngabantosan awak ngaleungitkeun racun ieu langkung gancang. 

Aya dina jaringan adiposa anu seueur racun ieu akumulasi sareng nalika aranjeunna direcah pikeun dianggo énergi, aranjeunna nembus ati pikeun dimetabolisme sareng dikaluarkeun. 

Sagala nu dicerna ngaliwatan ati munggaran. Éta ngalaksanakeun sababaraha fungsi sapertos produksi bili pikeun dégradasi lipid sareng kontrol métabolisme, purifikasi sareng métabolisme rupa-rupa zat toksik anu dileungitkeun ku cikiih sareng tai.

MACA >>>  Kaktina: Terang kakuatan anjeun sareng mimitian turun beurat ayeuna!

Ku alatan éta, aya prioritas dina kadaharan anu ngaronjatkeun fungsi organ ieu, kayaning asupan serat pikeun ngurangan kabebeng sarta konsumsi pangan diuretik pikeun ngaleungitkeun zat ngaliwatan cikiih. 

Kumaha ngalakukeun diet detox?

Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana, tapi biasana diwangun ku periode puasa dituturkeun ku diet diwatesan ngan diwangun ku pangan alam jeung nyatu cairan. 

Éta saé pikeun ngamimitian ngirangan tuangeun, ngabantosan ngaleungitkeun kecanduan kana seueur zat hiperpalatable, ngagampangkeun adaptasi kana diet anu langkung séhat.

Éta tahan 3 dugi ka 5 dinten, kalayan larangan kalori dumasar kana jus sareng sup, teu kalebet produk industri sareng alérgi sapertos produk susu, gluten, gula, pemanis, pewarna, alkohol, pengawet, monosodium glutamat, lemak trans, katuangan anu beunghar natrium. jeung kopi.

Nalika dikaitkeun sareng puasa, salami waktos ieu, ngan ukur konsumsi cai sareng teas anu diidinan, tapi tanpa tambihan gula atanapi pemanis naon waé.

Sabaraha lami Diet Detox Terakhir?

Upami éta diet éksklusif cair, idéal nyaéta yén éta tahan dugi ka 5 dinten, tapi upami éta ngandung tuangeun padet, éta tiasa ningkatkeun durasi dugi ka 2 minggu.

Dina 5 dinten ieu, konsumsi cairan sapertos jus alami, tea sareng cai diutamakeun, henteu diidinan konsumsi kafein, alkohol, inuman lemes, susu, jus siap-dahar atawa inuman amis. 

Nanging, upami anjeun milih diet kanggo waktos anu langkung lami, anjeun tiasa ngalebetkeun sababaraha tuangeun padet, sapertos sayuran crucifers, buah-buahan, séréal gluten bébas séréal sakabeh, siki, akar jeung minyak zaitun.

Sabaraha lami kanggo deflate?

Sacara umum, dina dinten kadua diet, anjeun tiasa mimiti perhatikeun kirang ingetan cairan kusabab konsumsi cai anu luhur sareng tuangeun diuretik.

MACA >>>  Capsiate: Milarian penemuan gastronomis énggal ieu!

Kadaharan naon anu diidinan dina diet detox?

Kadaharan anu gaduh aksi diuretik sareng anti-radang diutamakeun supados ngamajukeun detoksifikasi sareng merangan sepuh prématur sél. Éta ngandung serat, vitamin, mineral sareng antioksidan sapertos vitamin B2, B3, B12, vitamin A, C sareng E, selenium, magnesium, séng, koénzim Q10, quercetin, omega 3, flavonoid sareng zat gizi sanésna.

Contona: oats, chia, flaxseed, jahé, daun héjo poék, selada cai, goji berry, alpukat, kalapa, kakao, kemangi, dill, mint, chamomile, bonteng, bungbuahan beureum, buah jeruk jeung kacang.

Kauntungan tina diet detox:

Seueur jalma ngarasa langkung saé saatos tuangeun diet sabab ngaleungitkeun produk industri tina ménu nyababkeun rasa kasabaran, ningkatkeun. concentração jeung disposition. 

Kusabab éta diet beunghar serat sareng pangan anti radang, éta ningkatkeun nyerna sareng ngirangan prosés radang dina peujit. 

Ngurangan kabebeng sareng kabebeng

Nulungan dina ngaleungitkeun racun ngaliwatan tai sarta ogé dina rarasaan senang jeung well-mahluk salaku organ ieu jawab sababaraha hormon pangaturan mood. Kalayan ningkatkeun nyerna, éta ogé ngirangan kembung sareng kembung.

Ngaleungitkeun racun

konsumsi lemak jenuh jeung natrium, penampilan kulit ngaronjatkeun ngurangan incidence jarawat jeung cellulite. Éta timbul nalika kulit aya dina prosés radang kusabab radikal bébas anu dihasilkeun ku zat toksik sareng akumulasi cai dina awak. 

Kusabab éta diet low-kalori, ngabalukarkeun leungitna beurat gancang, kumaha oge, pikeun ngajaga leungitna ieu, perlu nuturkeun diet saimbang jeung aktivitas fisik. 

Éféktif pisan pikeun ngabersihkeun awak tina racun anu ngajantenkeun prosés leungitna beurat sesah, tapi supados kaleungitan anu leres-leres penting, perlu ngalaksanakeun a atikan gizi sareng ngamajukeun parobahan kabiasaan anu langkung konsisten ku cara anu dilakukeun ku cara anu séhat tanpa ngawatesan gizi anu penting.

MACA >>>  Leumpang: Milarian cara saderhana sareng praktis ieu pikeun ngirangan beurat!

Tekanan getih

Éta ogé ngabantosan ngontrol tekanan darah ku ngirangan asupan natrium sareng konsumsi tuangeun diuretik.

Eta mantuan dina fungsi ati ku ngaronjatkeun kinerja dina métabolisme sarta ngaleungitkeun racun tina dahareun jeung inuman ingested.

Sistem imun

Ieu strengthens sistim imun alatan asupan tinggi vitamin, mineral jeung zat gizi nu ngajadikeun métabolisme jalan leuwih éfisién jeung ngagancangkeun leungitna beurat.

Ku ngurangan konsumsi inuman lemes, kopi jeung inuman stimulan, éta ngaronjatkeun kualitas saré, sajaba mawa leuwih énergi jeung disposition sapopoe.

Diet ieu cocog pikeun jalma anu ngidam gula sareng karbohidrat, masalah pencernaan, ingetan cairan, gas, kabebeng, kaleuwihan beurat sareng masalah bobo.

Resep jus detox:

Pilihan jus detox
Pilihan jus detox

Pilihan 1 - Green Apple Detox Juice: 

– 1 apel, 1 daun kol jeung gagang, 1 keureut jahé, ½ lemon, 1 séndok flaxseed jeung 1 sagelas cai kalapa. Campur sadayana dina Blénder, tanpa pemanis sareng és.

Pilihan 2 - Detox Tea:

– 3 daun kol, 1 keureut jahé, 2 keureut nanas, 1 séndok mint dicincang, 1 cangkir tea waru.

Pilihan 3 - Jus Detox Héjo Bayam:

– 10 daun bayem, ½ jeruk potong tanpa kulit, 6 strawberries sedeng, 100g samangka, 1 gelas cai. 

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: