Skip to eusi

Candidiasis | Gejala sareng Pangobatan Alami

Pangobatan alami pikeun kandidiasis sareng gejala
Waktu maca: 2 menit

Naon Candidiasis?

Hal ieu dicirikeun ku inféksi disababkeun dina 90% kasus ku jamur albicans Candida sarta mangaruhan aurat awewe jeung lalaki, salian ti wewengkon lisan, kuku, kulit, peujit jeung aliran getih. 

Gejala Candidiasis séks:

  • peurih
  • nyeri jeung redness
  • nyeri dina hubungan seksual 
  • kaduruk nalika urinating 
  • ngurangan bodas
  • bau kuat
  • retakan jeung sores dina sirit

Gejala candidiasis lisan atanapi esophageal:

  • Bintik bodas dina létah jeung sungut
  • Kasesahan neureuy sareng nyeri
  • Retakan di juru biwir/sungut
  • Ngaduruk jeung redness dina sungut
  • Kaleungitan napsu

Gejala candidiasis dina kulit:

  • mesék
  • Gatal sareng kaduruk di daérah éta
  • darkening kulit
  • Pembentukan kerak sareng erosi

Gejala Candidiasis dina aliran getih (tiasa fatal):

  • mendi inflamed
  • utah
  • Muriang
  • cikiih mendung
  • Nyeri sirah

Gejala Candidiasis peujit:

  • résidu bodas dina tai
  • Ngabengkak
  • Gaskeun / gas
  • Seueul
  • Teu nyusahkeun
  • Birit

Nyababkeun Candidiasis:

  • dysbiosis
  • Pamakéan antibiotik
  • Ningkatkeun Tingkat Éstrogén
  • Diet goréng (konsumsi kaleuleuwihan karbohidrat polos/manis)
  • Tempat baseuh jeung baju
  • Kekebalan rendah

Pangobatan alami pikeun Candidiasis:

Melaleuca: Éta tiasa dianggo salaku minyak atsiri atanapi tèh pikeun ngamandian sitz.

Chamomile: Éta tiasa dianggo salaku minyak atsiri atanapi tèh pikeun ngamandian sitz.

MACA >>>  Ginseng: Diajar ngeunaan sipat pepelakan anu kuat ieu

Oregano: Malah dina konsentrasi low eta tindakan ngalawan virus, baktéri jeung fungi. Bisa dikonsumsi salaku tea jeung minyak atsiri well-diluted na bisa dipaké pikeun ngubaran kulit. 

Probiotik: Aranjeunna ngabantosan nyaimbangkeun deui flora, aranjeunna tiasa dikonsumsi dimanipulasi atanapi dina produk susu ferméntasi sapertos Yogurt, kefir, kombucha .

Minyak kalapa : Beunghar dina asam kaprilat sareng lauric, anu gaduh sipat antimikroba sareng antijamur.

Propolis : Cai mibanda sipat antifungal jeung baktéri. 

Suplemén pikeun pencegahan sareng pengobatan candidiasis:

Quercetin : Cai mibanda sipat antifungal sarta mantuan pikeun ngajaga sistim imun cageur . 

Omega 3 : Anti radang, mantuan ngajaga sistim imun cageur, nyegah inféksi.

Vitamin D : Dikaitkeun jeung paparan panonpoé, éta mantuan pikeun ngajaga sistim imun berpungsi leres, nyegah inféksi. 

Multivitamin : Nyadiakeun vitamin sarta mineral tambahan kana dahareun. Éta henteu kedah dianggo salaku pengganti tuangeun, tapi salaku suplemén pikeun ngajaga sistem imun. 

Kumaha ngajaga kekebalan sareng ngirangan gejala sariawan:

  • Tetep kulit garing sarta beresih
  • Hindarkeun baju baseuh kanggo waktos anu lami 
  • Hindarkeun pakean anu ketat
  • Entong nganggo antibiotik tanpa naséhat médis
  • Mibanda diet saimbang dina gizi
  • nginum cai anu seueur
  • Saré antara 6-8 jam sapoé 
  • latihan
  • ngatur éta tekenan
  • Sanaos henteu dianggap STD (panyakit anu dikirimkeun séksual), henteu disarankeun pikeun hubungan séks salami perawatan kusabab résiko inféksi silang.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan cara ningkatkeun diet anjeun sareng ningkatkeun kekebalan anjeun, jadwalkeun janjian anjeun online.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: