Skip to eusi

Latihan Kursi Flexion : Tips eksekusi

latihan flexor korsi
Waktu maca: 4 menit

Salah sahiji kasalahan anu paling umum dilakukeun nalika latihan leg nyaéta sorotan kaleuwihan dina quadriceps sarta mindeng maranéh ngalalaworakeun kana hamstrings na hamstrings.

Anu pasti sanés pilihan anu saé, sabab éta mangrupikeun otot anu penting pisan pikeun penampilan sareng estetika fisik ogé kakuatan suku sacara umum.

Sajaba ti éta, kurangna latihan, sarta kurangna fokus diarahkeun ka grup otot ieu ogé bisa ngahasilkeun saimbangna dina kakuatan gabungan dengkul, ngaronjatna resiko tatu kana waktu.

Kusabab ieu, salah sahiji latihan anu tiasa nyumbang pisan kana nguatkeun otot hamstring nyaéta korsi flexor.

Alat anu umum pisan di ampir sadaya gim di Brazil sareng éta tiasa ngahasilkeun hasil anu saé salami latihan anjeun dilaksanakeun leres.

Naon latihan korsi flexor?

Os otot diaktipkeun dina korsi flexor nyaeta hamstrings jeung hamstrings.

Éta ogé ngaktifkeun anak sapi nalika palaksanaanna, tapi dina inténsitas anu langkung handap, sabab fokus utama nyaéta pikeun damel otot-otot di handap ieu:

  • biceps femoris
  • semitendinosus
  • semimembranous

Gawéna otot ieu ti curl leg pinuh dipigawé dina bangku.

MACA >>>  Luncat

Latihan ieu ogé variasi klasik tina méja flexor, alat sejen anu ogé dimekarkeun pikeun dianggo dina hamstrings na hamstrings otot.

Kumaha leres ngadamel korsi flexor kalayan isométri?

téhnik tina kumaha carana ngadamel korsi flexor kalawan isometry Ieu cukup basajan pikeun ngalakukeun, kumaha oge, perlu nengetan ambéh téknik dipigawé leres.

Ieu kumaha ngajalankeunana:

  • Latihan kudu dipigawé dina ragam konvensional, kumaha oge, di puncak pangluhurna kontraksi otot hamstring, perlu ngareureuhkeun salila kira 2 detik lajeng balik deui ka gerakan awal.

Téhnik isometric cukup mujarab pikeun gain kakuatan sarta ogé lalawanan muscular di wewengkon éta.

 Tingali kahandap korsi flexor keur naon eta

Naon eta pikeun: otot utama aub?

Fungsi utama korsi flexor nyaéta pikeun merangsang otot hamstring.

Leuwih tepatna otot hamstring, dina raraga nyadiakeun gain kakuatan sarta ogé volume otot di wewengkon éta.

Ieu téh tanpa ragu salah sahiji latihan nu bisa nyumbang paling kana ngaronjatna kuriling leg, sabab otot hamstring pohara penting pikeun volume leg sacara umum.

Nomenklatur utama otot anu diaktipkeun salami palaksanaan sampurna korsi flexor nyaéta, korsi flexor otot :

  • semitendinosus
  • semimembranous
  • biceps femoris

Tingali kahandap gerakan korsi flexor

Variasi korsi Flexion jeung gerakan

Sacara umum, sabab mangrupa grup otot anu kacida gedéna, suku kudu loba stimulasi pikeun bisa digawé di jalan katuhu.

Éta hadé pikeun émut yén latihan leg bébas umumna ngaktifkeun otot quadriceps sareng hamstring.

MACA >>>  Bangku Pencét Variasi: Kumaha Ngalakukeun Ieu Katuhu

Naon ngagantikeun korsi flexor mangrupakeun latihan bébas, guna ngalengkepan latihan leg, kitu ogé méré fokus gede pikeun ngembangkeun anggota awak handap.

Ieu sababaraha conto latihan gratis anu tiasa dianggo salaku bentuk kumaha carana ngaganti korsi flexor pikeun ngembangkeun sareng damel hamstrings langkung saé:

  • Angkatna maot
  • heuras

 Tingali kahandap korsi flexor unilateral

Korsi flexor hiji sisi

variasi metot séjén pikeun ménta kauntungan korsi flex, nyaéta ngalakukeun gerakan sapihak, nyaéta, hiji suku dina hiji waktu.

Bentuk palaksanaan ieu cukup épisién pikeun ningkatkeun inténsitas isométri nalika latihan, sabab, kalayan ngan hiji leg, fokusna condong langkung ageung sareng kontrol otot langkung saé.

Sajaba ti éta, éta ogé mungkin pikeun ngalakukeun latihan dina cara nu leuwih luyu, sarta ogé leuwih kentel, nu écés bisa mangpaat pikeun ngaronjatkeun gains dina kakuatan sarta volume otot.

 Tempo langkung seueur ngeunaan palaksanaan korsi flexor

Kumaha ngalaksanakeun latihan anu leres

Prosés ngalaksanakeun éta korsi flexor bisa diréduksi ku sababaraha léngkah, nyaéta:

  • Saluyukeun alat supados gabungan dengkul sajajar sareng sumbu mesin
  • Diuk dina alat jeung tulang tonggong pinuh dirojong
  • Suku sampurna dirojong luhureun pad jeung luhureun ankles
  • Konci cushion luhureun tuur jadi leg sagemblengna tetep
  • Tahan mesin pikeun ngajaga stabilitas jeung ngabengkokkeun tuur Anjeun ka handap pikeun ngontrak hamstrings Anjeun
  • Kontrol laju gerakan nalika mulang ka posisi awal
  • Ngulang prosés jeung ngalakukeun jumlah nu dipikahoyong tina pangulangan.

Kasalahan utama dina palaksanaan

Sababaraha kasalahan anu paling dilakukeun ku jalma anu teu berpengalaman dina ngagunakeun korsi flexor nyaéta:

  • Ngajalankeun kalawan beurat luhur-optimal
  • Henteu ngadukung kolom leres dina korsi mesin
  • Ulah nyaluyukeun alat nurutkeun jangkungna individu urang
  • Henteu mariksa upami tuur sajajar sareng sumbu mesin
  • Ulah nempatkeun bantal luhureun tuur pikeun ngarojong awak.
  • Ngidinan awak leupas nalika ngalakukeun latihan
  • Teu ngajalankeun kalawan rentang pinuh gerak
MACA >>>  Zumba

 Tingali kahandap naon ngaganti korsi flexor e kumaha carana ngaganti korsi flexor .

Latihan bébas pangalusna pikeun ngaganti flexor korsi

Émut yén éta korsi flexor pikeun maranéhanana nyiar ngasingkeun otot hamstring, nambahkeun pilihan séjén pikeun ogé ngaktipkeun otot ieu penting.

Malah mun kaasup gerakan sejen tur variabel séjén salila latihan jeung suku.

Sababaraha pilihan pikeun ngaganti gerakan flexor korsi nyaéta:

Korsi flexor sareng shin Pad

Ieu mangrupikeun versi latihan anu sering dianggo ku awéwé.

Kumaha carana ngadamel korsi flexor kalayan pelindung tulang tonggong Éta saderhana pisan sareng tiasa dilaksanakeun salami anjeun gaduh dukungan pikeun awak.

Pikeun ngalakukeun latihan ieu, nangtung, sarta kalawan beurat Shin hansip, flex dengkul anjeun sarta kontrak hamstrings Anjeun.

 Tingali kahandap kumaha carana sangkan korsi flexor kalawan elastis

Korsi flexor sareng elastis

variasi ieu korsi flexor kalawan elastis Utamana ditujukeun pikeun jalma anu ngalatih di bumi, sabab tiasa improvisasi gerakan anu sami anu gaduh mesin gim.

efek samping kasalahan korsi flexor

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: