Skip to eusi

Low Carb Diet Slimming | Kumaha carana ngadamel

Waktu maca: 3 menit

Naon Dupi Low Carb Diet?

Diet rendah karbohidrat mangrupikeun strategi anu parantos kéngingkeun daya tarik dina taun-taun ayeuna kusabab poténsi leungitna beurat na. Sanaos dianggo sacara masif pikeun leungitna beurat, éta ogé mangrupikeun diet anu éfisién pikeun ngontrol diabetes tipe 2. Studi nunjukkeun yén éta ogé mujarab pikeun ningkatkeun sababaraha panyakit otoimun, epilepsi, dislipidemia, sindrom ovarium polikistik sareng panyakit kardiovaskular anu sanés. 

Ieu istilah low carb nujul kana rupa-rupa strategi dimana anjeun ngurangan karbohidrat dina dahareun, jadi ieu gizi teu jadi hiji kalawan jumlah greatest dina cacah macronutrients dina dahareun. Disarankeun pikeun ningkatkeun jumlah protéin sareng lemak pikeun ngimbangan kakurangan CHO. 

Naha diet rendah karbohidrat leungit beurat? 

Ieu mangrupikeun strategi anu diwangun ku ngirangan jumlah karbohidrat sadinten, sareng tiasa aya sababaraha jinis diet rendah karbohidrat, sabab henteu aya pedoman resmi anu ngahususkeunana. Ku kituna, sacara umum, éta dicirikeun ku ngagunakeun maksimal 45% karbohidrat tina VET (total nilai énergi) atanapi antara 50 sareng 200 gram CHO per dinten, sareng upami aya kirang ti 50 gram CHO per dinten. atanapi 10% tina VET janten diet ketogenic. 

Kalayan turunna makronutrien ieu, asupan protéin sareng lipid ningkat. Protéin dibangkitkeun pengeluaran caloric gede, nambahan sarta pelestarian tina massa otot sareng lean sareng, sareng lipid, paningkatan satiety. Sareng ieu nyababkeun panurunan dina stimulus ka insulin, hormon anu tindakan ku ngirangan lipolisis sareng ningkatkeun oksidasi lemak, nyababkeun lemak anu disimpen dianggo salaku sumber énergi. 

MACA >>>  Resep Carb Lemah: Parios anu pangsaéna kanggo di damel di bumi!

Insulin tanggung jawab pikeun ngatur glukosa getih. Dina diet anu beunghar karbohidrat, éta dirangsang kaleuleuwihan, nyababkeun awak ngembangkeun résistansi anu tangtu, henteu tiasa ngalaksanakeun fungsina kalayan leres, sareng akibatna, produksi hormon ieu diréduksi atanapi malah lirén.

Pangaruh munggaran tina diet ieu nyaéta leungitna beurat awal anu ditandaan kusabab turunna toko cai dina sél, ningkatkeun diuresis salaku hasil tina kakurangan glikogén. Sarta ogé ku ketonuria, nu ngajadikeun éta ginjal ngaleungitkeun langkung cai sareng natrium. 

Kalayan panurunan dina asupan karbohidrat, awak mimiti ngagunakeun lemak salaku sumber énergi utama, ngalangkungan asam lemak sareng keton, ngamimitian ketosis. Ieu ngaronjatkeun oksidasi lemak, ngaronjatkeun pengeluaran caloric. Awak keton dihasilkeun ku ati ngaliwatan ngarecahna asam lemak sarta mibanda kamampuhan pikeun ngamajukeun ngaronjat satiety sarta ngahambat rasa lapar.

Kumaha carana nuturkeun diet rendah karbohidrat?

Diét kedah dilakukeun pikeun waktos anu pondok atanapi sedeng supados efektif, sabab awak condong ngabiasakeun karbohidrat anu rendah, sareng strategi anu pangsaéna nyaéta intersperse période konsumsi karbohidrat rendah sareng tinggi.

Defisit kalori ogé penting nalika nyiapkeun diet, sabab diet rendah karbohidrat kalayan kaleuwihan kalori tina lemak sareng protéin moal ngahasilkeun leungitna beurat, janten idéal nyaéta milarian profésional. ahli gizi ku kituna anjeun ngitung kalori diperlukeun pikeun ngahontal tujuan anjeun. Sajaba ti éta, teu saimbangna ieu bisa ngahasilkeun parobahan métabolik kayaning ngaronjat kolesterol jahat (LDL), kalemahan, kram, nyeri sirah, sénsitip, antara séjén. gejala

MACA >>>  Kadaharan anu beunghar serat

Kadaharan naon anu diidinan dina diet rendah karbohidrat?

Kadaharan anu diprioritaskeun nyaéta protéin sareng sumber lemak anu saé, sareng buah sareng sayuran rendah karbohidrat.

- Daging, hayam, babi, lauk (utamana anu lemak sapertos salmon, sardines sareng tuna)

- Endog

- Siki minyak sareng siki: walnut, kacang, chestnut, siki waluh, siki kembang matahari, siki rami, siki chia

- Minyak séhat sapertos minyak zaitun, flaxseed, alpukat, kalapa

- Bumbu sareng rempah

- Buah anu eusi karbohidrat rendah sapertos alpukat, kalapa, strawberry, markisa, blackberry, lemon

- Produk susu pinuh gajih: kéju pinuh gajih, yogurt pinuh gajih sareng susu sadayana

Sareng pangan anu dilarang dina diet ieu nyaéta: Susu skim sareng yogurt, soda, pasta, muih, manisan, roti, jus buah, tapioka, umbi-umbian, sangu... 

Naon anu kedah tuang pikeun sarapan dina diet rendah karbohidrat?

Sababaraha conto sarapan pikeun mantuan nyetél ménu:

1- Campuran yogurt sadayana + strawberry sareng buah beri biru + 1 endog asak

2 - Siki minyak + 1 cangkir kopi sareng minyak kalapa + 2 endog dikocok mentega

3 - 1 nyiksikan roti rendah karbohidrat (tipung almond) + ½ alpukat + 1 cangkir tea

4 - markisa héjo, apel atawa jus kiwi + 2 endog jeung oatmeal scrambled dina minyak

Naha Diet Rendah Karbohidrat Aman?

Leres, éta aman salami saimbang gizi, tanpa kaleuwihan atanapi kakurangan. Diét anu dibatesan pisan, saatos réngsé, beuratna deui kusabab adaptasi goréng kana pola tuangeun.

Perhatosan ogé kedah diperhatoskeun kana jumlah lemak anu dicerna kusabab kamungkinan parobihan dina status lipid getih, ogé trigliserida. Kitu ogé sareng konsumsi protéin ku fungsi ginjal sareng rasio glukosa ku asupan karbohidrat anu rendah.

MACA >>>  Resep cahaya gancang pikeun tetep dina diét!

Éta sababna sok disarankeun pikeun milarian ahli gizi profésional pikeun ngabantosan anjeun dina elaborasi diet anu aman sareng séhat.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.




Lebetkeun Captcha Ieuh: